Sveler passer til mange anledninger. Enten kan de stekes opp og serveres til mange, eller en kan steke underveis. Siden de stekes på takke får en stekt flere om gangen og det går litt raskere. En kan også skru på takken og sette svelerøren ved siden av slik at folk kan steke sveler selv etter behov. Hvis du skal frakte med deg svelerøren kan du også helle den over på mugge eller flasker. Da tar den mindre plass ved siden av takken enn en stor bolle med øse oppi. Her er det mange muligheter.
Sveler
3 egg
1 l kefir/kulturmelk
1 kopp sukker
2 ts natron
1 ts hornsalt
mel til passe røre
Bland sammen alle ingrediensene unntatt mel. Tilsett mel til passe røre. Den skal være litt tykkere enn vaffelrøre. La røren stå og svelle en god stund før steking.
Hell litt røre i passe store "flekker" på takka. Røren flyter litt utover så prøv deg litt frem.
Litt om meg
- Line
- Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.
søndag 21. juli 2019
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar