Chop Suey (4 porsjoner, 2 voksne og 2 barn)
300 g strimlet svinebiff (for å få mørere kjøtt vend det i 1 ts bakepulver og la det ligge i 1-2 timer)
1 stk rød paprika
1 løk
2 stk gulrøtter
200 g sjampinjong
4 fedd hvitløk
1 ss ingefær
2 ss solsikkeolje
6 dl hønsebuljong
1 ss maizena stivelse
3 ss kikkoman soyasaus
1 dl Sweet chili sauce
4 dl ris
1) Skjær kjøtt, paprika, løk, gulrøtter og sjampinjong i strimler.
2) Wok grønnsakene og hvitløken (finhakket eller knust i hvitløkspresse) i oljen i omganger og legg dem over på en tallerk/bolle/form
3) Fres kjøttet gyllent. Tilsett finhakket ingefær og hønsebuljong. Kokes til kjøttet er mørt.
4) Smak til med chilisaus og kikkoman
5) Jevn med maizena rørt ut i litt kaldt vann
6) Ha grønnsakene tilbake i pannen og la det bli gjennomvarmt
7) Sever med kokt ris
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar