Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 21. juli 2019

Chop Suey

Vi hadde en restaurant i nærheten som lagde en chop suey vi likte veldig godt. Etter at restauranten sluttet har vi ikke funnet en erstatning, men det hender vi prøver å lage denne retten selv. Jeg fant en oppskrift på rema.no. Den smaker ikke det samme som vår savnede restaurant, men denne er en god hjemmelaget variant.

Chop Suey (4 porsjoner, 2 voksne og 2 barn)

300 g strimlet svinebiff (for å få mørere kjøtt vend det i 1 ts bakepulver og la det ligge i 1-2 timer)
1 stk rød paprika
1 løk
2 stk gulrøtter
200 g sjampinjong
4 fedd hvitløk
1 ss ingefær
2 ss solsikkeolje
6 dl hønsebuljong
1 ss maizena stivelse
3 ss kikkoman soyasaus
1 dl Sweet chili sauce
4 dl ris

1) Skjær kjøtt, paprika, løk, gulrøtter og sjampinjong i strimler.
2) Wok grønnsakene og hvitløken (finhakket eller knust i hvitløkspresse) i oljen i omganger og legg dem over på en tallerk/bolle/form
3) Fres kjøttet gyllent. Tilsett finhakket ingefær og hønsebuljong. Kokes til kjøttet er mørt.
4) Smak til med chilisaus og kikkoman
5) Jevn med maizena rørt ut i litt kaldt vann
6) Ha grønnsakene tilbake i pannen og la det bli gjennomvarmt
7) Sever med kokt ris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar