Sjokoladekake med smørkrem
4 1/2 dl vann
6 ss bakekakao
400 g smør
600 g sukker
1 ss vaniljesukker
300 g creme fraiche/rømme
4 egg
2 ts natron
550 g hvetemel
Vann og bakekakao has i en kjele og gis et forsiktig oppkok. Tilsett smøret. Bland inn sukker og vaniljesukker med kjøkkenmaskin. Tilsett creme fraiche. Visp sammen eggene før du blander dem inn i røren. Natron og hvetemel blandes i til slutt. Hell røren over i langpanne og stek på 200 grader i ca 30 min.
Glasur:
300 g mykt smør
500 g melis
5 ss bakekakao (eller ønsket smaksmengde)
1 eggeplomme
Rør smøret mykt med kjøkkenmaskin. Rør inn melis og bakekakao til en jevn røre. Tilsett eggeplommen og rør glasuren til en luftig og fin sjokoladekrem. Dekor etter eget ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar