Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 21. juli 2019

Knekkebrød med olje og saltflak

Oppskriften på disse knekkebrødene fikk jeg fra ei studievenninne. Vi hadde ofte med oss knekkebrød i en boks og litt pålegg ved siden av. Dette sparte oss for en del penger i kantinen og det var flere av våre medstudenter som synes lunsjen vår så god ut.

Knekkebrød

2 dl maismel
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl oliven olje
2 1/2 dl kokende vann
maldonsalt

Bland maismel, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og oliven olje. Rør inn vannet. Spre deigen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Dette kan ta litt tid, men pass på at det blir et jevnt lag. Strø på litt maldonsalt og rut opp knekkebrødene med en skarp kniv før steking.

Stekes ved 150 grader varmluft i 50 min. 

Oppbevares i en tett boks. Bør spises innen rimelig tid, da frøene etter hvert får en harsk smak. Hvis jeg ikke har oliven olje har jeg i stedet brukt for eksempel solsikkeolje. Det fungerer også fint.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar