Oppskriften på disse knekkebrødene fikk jeg fra ei studievenninne. Vi hadde ofte med oss knekkebrød i en boks og litt pålegg ved siden av. Dette sparte oss for en del penger i kantinen og det var flere av våre medstudenter som synes lunsjen vår så god ut.
Knekkebrød
2 dl maismel
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl oliven olje
2 1/2 dl kokende vann
maldonsalt
Bland maismel, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og oliven olje. Rør inn vannet. Spre deigen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Dette kan ta litt tid, men pass på at det blir et jevnt lag. Strø på litt maldonsalt og rut opp knekkebrødene med en skarp kniv før steking.
Stekes ved 150 grader varmluft i 50 min.
Oppbevares i en tett boks. Bør spises innen rimelig tid, da frøene etter hvert får en harsk smak. Hvis jeg ikke har oliven olje har jeg i stedet brukt for eksempel solsikkeolje. Det fungerer også fint.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar