Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

tirsdag 1. januar 2013

Gulrotkake kledd i ny farge

Når yngstejenta fyller 3 år og ønsker seg blå kake, da må mammaen hennes tenke seg om. Det skal jo være en kake som kan spises også, og hva passer det da å lage?

Jeg bestemte meg for at det måtte bli gulrotkake. Blå konditorfarge gjør susen, det både skremmer folk fra å spise kaken, og gir fine blå tunger :O)

Jeg bruker denne oppskriften når jeg lager gulrotkake, og jeg lager ALLTID ekstra glasur, for å være sikker på at det blir nok!


GULROTKAKE
4 egg
3 dl sukker

3 dl hvetemel
2 ts  natron
2 ts kanel

1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje

4-5 dl finrevet gulrøtter

Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker inn i eggedosisen. Bland olje og gulrøtter og bland dette inn i resten av røren. Helles over i en 24 cm smurt form, og stek den i ca 1 t på 190 grader midt i ovnen.

GLASUR
100 g philadelphiaost
40 g romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
125 g melis


Ost og smør røres godt sammen før vaniljesukker og melis tilsettes. Glasuren kan med fordel lages dagen før, og denne porsjonen kan godt dobbles. Hvis du vil ha blå kake (eller en annen farge) er det bare å tilsette ønsket konditorfarge. Jeg kjøper alltid farge fra Cacas, for den gir god farge. De har mange forskjellige farger og type farge å velge i.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar