Jeg er på jakt etter den perfekte oppskriften på tynne lefser med brunost. Med den perfekte oppskriften mener jeg en oppskrift som jeg ønsker å bruke omigjen og omigjen fordi den er så god.
I sommer prøvde jeg "Lefser de Nord" og nå har jeg prøvd "Annbjørgs Tynnlefser". Denne siste oppskriften fant jeg på internett, og er du interessert finner du den, og flere andre oppskrifter, her.
Jeg synes disse lefsene også blir for tørre, så jeg må nok lete videre i massen av oppskrifter. Men det er morsomt å prøve nye varianter av lefser, så jeg gir meg ikke ennå. Både jentene og svigermor svinger seg med når jeg finner en ny oppskrift, og da blir det enda morsommere å prøve noe nytt!
ANNBJØRGS TYNNLEFSER ca 18 leiver
1 l melk (sur eller søt)
ca 1 1/2 sirup
1/2 ts hornsalt
1/2 ts bakepulver
150 g smeltet smør
hvetemel til passe deig
Melk og sirup blandes i bollen med litt av melet. Bland så i hornsalt, bakepulver og smeltet smør. Til slutt knar du inn så mye hvetemel at deigen ikke fester seg til fingrene.
La deigen hvile på et kjølig sted i noen timer. Rull en pølse og del deigen i ca 18 deler. Kjelve hver del så tynn som mulig på melete underlag. Børst av overflødig mel og stek lefsene på begge sider på takke. Lefsene smøres med smør, sukker og raspet brunost. Brett to kanter inn til de møtes på midten. Brett den så i to og skjær den opp i stykker med ca 5 cm bredde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar