Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

onsdag 2. januar 2013

Smultringer







 SMULTRINGER
2 store kopper seterrømme
2 store kopper sukker
4 egg
1 kopp smeltet smør
9 kopper hvetemel
1 1/2 ts natron
1 1/2 ts kremortartarie (kjøpes på apoteket og går også under navnet kaliumhydrogentartrat)
2-3 pk flott matfett til koking

Bland alle ingrediensene til en klumpfri deig. Kjevle ut og stikk ut med smultringutstikker. Legg 2 pk med matfett i en gryte. For å se om fettet et varmt nok, kan du stikke ei sleiv ned i fettet. Hvis fettet bruser rundt sleiva er det passe varmt. Kok smultringene i smultet til de blir brune. Snu dem underveis.

Siden jeg ikke har kokt smultringer før var jeg usikker på hvor brune de skulle være. Mine ble kokt for lenge, så de skal være lyse brune. Smultringene til høyre på nederste bildet er nok de mest vellykkede! Learning by doing, jeg får prøve meg på en ny porsjon en annen gang.

Forresten er deigen kjempe god, så spis i vei :O)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar