SMULTRINGER
2 store kopper seterrømme
2 store kopper sukker
4 egg
1 kopp smeltet smør
9 kopper hvetemel
1 1/2 ts natron
1 1/2 ts kremortartarie (kjøpes på apoteket og går også under navnet kaliumhydrogentartrat)
2-3 pk flott matfett til koking
Bland alle ingrediensene til en klumpfri deig. Kjevle ut og stikk ut med smultringutstikker. Legg 2 pk med matfett i en gryte. For å se om fettet et varmt nok, kan du stikke ei sleiv ned i fettet. Hvis fettet bruser rundt sleiva er det passe varmt. Kok smultringene i smultet til de blir brune. Snu dem underveis.
Siden jeg ikke har kokt smultringer før var jeg usikker på hvor brune de skulle være. Mine ble kokt for lenge, så de skal være lyse brune. Smultringene til høyre på nederste bildet er nok de mest vellykkede! Learning by doing, jeg får prøve meg på en ny porsjon en annen gang.
Forresten er deigen kjempe god, så spis i vei :O)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar