1 l kulturmelk
3 kopper sukker
3 ts natron
100 g smeltet smør
3 ts hornsalt
ca. 12 dl hvetemel
Bland alt sammen til en løs deig. Ha litt mel i en skål/bolle. Varm opp takka og sett den på 5-6. Ta en stor ss med deig og legg det oppi melet. Vend. Ta deigen ut av bollen med hendene og vend den fra den ene hånda til den andre for å få av melet. Legg deigen på takka og klapp den flat (ca. 1/2 cm tykk) med stekespaden.
Denne deigen er fastere enn svelerøre, men ingrediensene er de samme, så jeg vil kalle det en svelevariant. De er noe mer omstendelige å lage, men de blir litt annerledes enn sveler likevel.
Mannen i huset liker saupskolt bedre enn sveler for tiden :O)
Det er spennende å prøve noe nytt, og jeg har laget saupskolt to ganger i sommer. Så hos oss falt de i smak!
Vi varierte litt på "pålegget". Jeg synes de er veldig gode med brunost, mens andre vil ha f.eks. rømme, sukker og syltetøy!
Litt om meg
- Line
- Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar