4 egg
360 sukker
200 g smeltet og avkjølt smør
100 g hvetemel
2 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
6 ss kakao
100 g lys kokesjokolade
100g mørk kokesjokolade
100 g hvit kokesjokolade
1 pose daimkuler (sånne til å strø over is)
(nøtter hvis ønskelig)
Pisk eggedosis og bland i alt annet enn sjokoladen. Hell røren over i en langpanne kledd med papir. Grovhakk sjokoladen og strø den over kaken i sammen med daimen. Jeg begynte å bruke daimkuler da de sluttet å selge smilsaus i butikken. Strø over nøtter, hvis du ønsker det. Du må ikke ha så mange forskjellige typer sjokolade, men alle har sine smaker og sammen er det veldig bra! Den hvite sjokoladen karamelliserer seg, og den blir lyse seige klumper. Mange forveksler disse klumpene med nøtter. Den andre sjokoladen blander seg i røra.
Stek kaken i 30 min på 180 grader. Den trenger ikke åvære tørr på prøvepinnen, det er jo en brownies :O), og du kan øke oppskriften med 50% for å få en høyere og mykere kake. Da blir den også mer deigete, hvis du ikke forlenger steketiden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar