Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

tirsdag 28. august 2012

Sjokoladehimmel (brownies)

 Her hos oss har vi funnet en brownies som vi gjerne lager flere ganger. Jeg fant oppskriften på Foreldreportalen en gang. Der lå den under navnet "små skumle brownies".  Den er breddfull av sjokolade, og det har vi ikke noe i mot! Eldstejenta har gitt den navnet "sjokoladehimmel" og hun spiser den like gjerne fra bollen. Bildet er tatt før steking.


4 egg
360 sukker
200 g smeltet og avkjølt smør
100 g hvetemel
2 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
6 ss kakao
100 g lys kokesjokolade
100g mørk kokesjokolade
100 g hvit kokesjokolade
1 pose daimkuler (sånne til å strø over is)
(nøtter hvis ønskelig)
 
Pisk eggedosis og bland i alt annet enn sjokoladen. Hell røren over i en langpanne kledd med papir. Grovhakk sjokoladen og strø den over kaken i sammen med daimen. Jeg begynte å bruke daimkuler da de sluttet å selge smilsaus i butikken. Strø over nøtter, hvis du ønsker det. Du må ikke ha så mange forskjellige typer sjokolade, men alle har sine smaker og sammen er det veldig bra! Den hvite sjokoladen karamelliserer seg, og den blir lyse seige klumper. Mange forveksler disse klumpene med nøtter. Den andre sjokoladen blander seg i røra.
Stek kaken i 30 min på 180 grader. Den trenger ikke åvære tørr på prøvepinnen, det er jo en brownies :O), og du kan øke oppskriften med 50% for å få en høyere og mykere kake. Da blir den også mer deigete, hvis du ikke forlenger steketiden.
 
Nyt den!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar