Surdeig:
2,5 dl kefir
150 g hvetemel
25 g fersk gjær
1 ts salt
Bland og la det stå tildekket i romtemperatur over natten 12- 24 t.
Bland i:
1 dl god olivenolje
2 ts salt
1200 g hvetemel
6 dl lunkent vann
Kjør i eltemaskin i 10 min. Hev. Form deigen til 4- 5 runde brød. Hvil i 30 min. Slå opp og form på nytt på bakepapirkledd stekeplate. Spray med vann og sikt fint rugmel på. Hev. Snitt med en skarp kniv når det er ferdig hevet, rett før de settes i ovnen. Stek på 250 grader i 5 min. Still ned ovnen til 200 grader og stek i ca 30 min. Avkjøl på rist.
Litt om meg
- Line
- Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.
onsdag 14. januar 2015
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar