I dag har jeg laget wienerbrød for første gang. Jeg må si jeg synes det er skikkelig kliss å kjevle inn smøret, men det er jo da det blir smørdeig (også kalt butterdeig). De ble gode, så det er ikke usannsynlig at jeg øver litt mer på det her :O)
WIENERBRØD
5 dl hvetemel
1 ss sukker
1,25 dl melk
30 g gjær
1 egg
Melange
Vaniljekrem
1 ss sukker
1,25 dl melk
30 g gjær
1 egg
Melange
Vaniljekrem
Varm opp melken til 37 grader og rør ut gjæren. Rør inn egget. Bland mel og sukker i en bakebolle og tilsett melkeblandingen. Kna det sammen. Hell deigen ut på bordet med en gang, og kjevle den ut til en firkant. Skjær melange med ostehøvel og legg det på halve firkanten. Brett den andre halvdelen over og kjelve inn smøret. Gjør dette til sammen tre ganger. Jeg brukte litt mel til kjevlingen for det ble ekstremt klissete etter hvert (vet ikke om det er lurt). Til slutt kjevles deigen ut til et kvadrat ca 2 mm tykk. Del den opp i flere små kvadrat, ca. 10 x 10 cm. Brett hvert hjørne inn mot midten og dekk spissene med vaniljekrem.
Stekes ved 250 grader i 10 - 15 min, midt i ovnen. De skal være gylne.
Og så en dæsj melis oppå til slutt. LYKKE TIL!
De så knallgode ut! Håper jeg får smake sånne en gang :)
SvarSlett