Jeg hadde bursdag i går, og i den anledning hadde jeg laget marsipankake. Jeg synes det er kjempe gøy å pynte kaker, og jeg skal legge inn flere bilder av kaker jeg har laget tidligere.
Marsipankake
Bunn:
4 egg
200 g sukker
2 ss kaldt vann
100 g hvetemel
100 g potetmel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 g sukker
2 ss kaldt vann
100 g hvetemel
100 g potetmel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Pisk egg, sukker og vann til eggedosis. Bland inn det tørre. Stekes nederst i ovnen ved 150-170 grader i 45 min.
Fyll:
1 boks vaniljekrem
3 putter kremfløte (to til fyll og en til utsiden)
1 boks vaniljekrem
3 putter kremfløte (to til fyll og en til utsiden)
Litt dronning sjokolade (tror jeg brukte tre ruter)
1 glass jordbærsyltetøy
2 bananer
Marsipan (litt usikker på hvor mye jeg brukte, for jeg har noen klumper i fryseren. Kjøpte 5 kilo med hvit marsipan på lagerutsalget til Pals)
Marsipan (litt usikker på hvor mye jeg brukte, for jeg har noen klumper i fryseren. Kjøpte 5 kilo med hvit marsipan på lagerutsalget til Pals)
Litt pynt
Jeg deler kakebunnen i tre lag.Jeg legger bunnen på svampkaken på fatet og dynker med saft, så legger jeg ett lag med vaniljekrem og ett lag med vanlig krem oppå. Så rasper jeg sjokolade over kremen.
Nytt lag med kakebunn som dynkes. Ett lag med jordbærsyltetøy, ett lag med banan skjært i skiver, og ett lag med krem på toppen før jeg legger ferdig dynket kaketopp på.
Så smører jeg et lag med krem utover hele kaken slik at det dekker. Og deretter kjevler jeg ut marsipanlokket. For å unngå skrukker nede langs kanten på marsipanlokket, så passer du på å kjevle lokket en god del større enn det som trengs. Da klarer du å rette ut alle eventuelle skrukker, og det blir mye finere.
Til pynt brukte jeg noen marsipanroser og blader som jeg hadde liggende. Og så strødde jeg litt gullstøv (kjøpt i Cacas butikken i Oslo) i hjertesjablonger, og smurte det ut i kantene med fingeren. Ferdig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar