En tidligere kollega lagde denne retten og jeg likte den veldig godt. Enkel og rask å lage. Hun som lagde
maten slumpet, og da er det ikke så lett å gjengi eksakt i en oppskrift.
OPPSKRIFT
4 biter laks uten skinn og ben
1 tomat skjærte i terninger
1/2 løk skjært i biter
1/2 purre skjært i strimler
ca 1/2 kinakål skjært i strimler
Ca. 1/2 dl Dark soya sauce
Litt eddik
3 ts sukker
2 ts salt
Ca 1 dl vann
2-3 ss oyster sauce
Olje til steking
Ris
Stek laksen i stekepanna. Bland dark soya sauce, eddik og vann (jeg hadde totalt 2 dl og det ble litt mye til fire biter laks) og hell dette over laksen. Strø over bitene av tomat og løk, og sukker og salt. La det koke litt. Ha det over i en ildfast form e.l. med lokk slik at det holder seg varmt.
Stek purren litt før du tilsetter kinakålen. Tøm over ønsket mengde med oyster sauce (ca 5 ss til en hel kinakål).
Kok ris og server.
Litt om meg
- Line
- Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.
torsdag 31. desember 2015
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar