I år har vi kjøpt oss to lam. Pelsen har vi overlatt til sauebonden, og hodene har vi kastet. Ellers har vi fordelt dyret slik:
- Nakkene: Den ene nakken ble beina ut. Bena ble det kokt kraft av til frikassè, og kjøttet ble brukt oppi frikassèen. Den andre andre nakken ble høgd opp til fårikålkjøtt.
- Bogene: Ca. 1 1/2 til lammerull, resten ble delt opp til fårikål/frikassè kjøtt
- Ribbeinssider m/kam: Saltes og tørkes til pinnekjøtt
- Slagsidene: Rulleskinn til lammerull
- Indrefilèt: Frosset ned til god middag
- Ytrefilèt: Frosset ned til god middag
- Lår: Saltes og tørkes til fenalår
Pinnekjøttet lar jeg ligge i salt i 3 døgn, og fenalåra i 1 1/2 uke. Der etter henger jeg det på loftet til tørking.
Så nå håper jeg årets julemiddag blir bra :O)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar