Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

lørdag 15. oktober 2011

Vi har kjøpt to lam


I år har vi kjøpt oss to lam. Pelsen har vi overlatt til sauebonden, og hodene har vi kastet. Ellers har vi fordelt dyret slik:
  • Nakkene: Den ene nakken ble beina ut. Bena ble det kokt kraft av til frikassè, og kjøttet ble brukt oppi frikassèen. Den andre andre nakken ble høgd opp til fårikålkjøtt.
  • Bogene: Ca. 1 1/2 til lammerull, resten ble delt opp til fårikål/frikassè kjøtt
  • Ribbeinssider m/kam: Saltes og tørkes til pinnekjøtt
  • Slagsidene: Rulleskinn til lammerull
  • Indrefilèt: Frosset ned til god middag
  • Ytrefilèt: Frosset ned til god middag
  • Lår: Saltes og tørkes til fenalår

Pinnekjøttet lar jeg ligge i salt i 3 døgn, og fenalåra i 1 1/2 uke. Der etter henger jeg det på loftet til tørking.

Så nå håper jeg årets julemiddag blir bra :O)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar