Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 11. september 2011

"Coopenhorn"

Jeg vokste opp i Stryn. Der var det en kafè i andre etasje på samvirkelaget. "Coopen" eller "Coopenkafèen" kalte vi den. Kafèen er der for så vidt ennå, men nå har den et nytt navn. Etter skolen hendte det ofte at vi gikk dit og kjøpte oss horn med ost, skinke og agurk på. Det var gode horn.

For noen år siden fikk jeg oppskriften av ei venninne, og en kan jo spørre seg om det virkelig er den originale oppskriften. Det er oppskrift på en stor deig, så sånn sett kan det jo passe, men det er andre som også har oppskriften på "Coopenhorn", og oppskriftene er ikke like, så det er ikke godt å si hvem som sitter på "skatten"!

I går fikk jeg besøk av ei god venninne som fortsatt bor i Stryn. Og da passet det godt å bake "Coopenhorn". Jeg pleier å halvere deigen, for det er en bedre porsjon å jobbe med. Hvis det er noen andre som vil prøve seg på "Coopenhorn" så er oppskriften slik:


"Coopenhorn"

2 l melk
250 g margarin
2 pk fersk gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
10 ss sukker
2 egg
3 kg hvetemel


Smelt margarin og bland det med melken. Varmes til blandingen er fingervarm. Rør  ut gjæren i væsken. Bland alle ingrediensene godt i en bakebolle.

Etter heving kjevles deien ut og formes til horn. Jeg penslet ca halvparten av horna med vann og strødde sesamfrø på.

Stekes på 225 grader i ca 12 min.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar