I dag er det akkurat to måneder til jul. Vi hadde besøk av "barselgruppa" til eldstejenta i dag, og da bakte vi pepperkaker sammen. Det var veldig hyggelig og sosialt, så det kan anbefales!
Jeg hadde laget en stor ladning med pepperkakedeig. Her ser du deigen i en 7,5 liters bakebolle. Deigen er god å røre sammen, fin å jobbe med, og god å spise!
For en tid tilbake kom jeg over en nettbutikk hvor de har pepperkakeformer i mange varianter. Jeg bestilte noen nye, og vi boltret oss med de fine figurene i dag.
Oppskriften er til STOR deig, men du kan jo bake flere ganger før jul. Deigen har god holdbarhet og kan oppbevares kaldt mellom øktene. Eller du kan lage en mindre porsjon.
PEPPERKAKEDEIG
1 kg sukker
750 g sirup
750 g margarin
5 egg
2 kg hvetemel
15 g bakepulver
15 g ingefær
35 g kanel
15 g malt nellik
10 g kardemomme
1 knivsodd pepper
Slik gjør du
1 kg sukker
750 g sirup
750 g margarin
5 egg
2 kg hvetemel
15 g bakepulver
15 g ingefær
35 g kanel
15 g malt nellik
10 g kardemomme
1 knivsodd pepper
Slik gjør du
- Sukker, sirup og margarin varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakebolle/bakemaskin.
- Bland alt det tørre og ha det opp i bollen/bakemaskinen. Tilsett egg.
- Elt sammen til en deig
Pepperkakene skal helst være tynne og stekes på 200 grader i 5-10 min (avhenger av tykkelse).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar