I dag har jeg og ei venninne bakt lefser. Det er av slaget tynnlefser, klink, Numedalskling osv........ kjært barn har mange navn. Jeg kaller dem for tynnlefser.
Vi starta ca kl. 10.30 og var ferdige ca. 13.45. På den tiden lagde vi deigen, skravla mye, kjevla, stekte og smurte lefsene, og spiste lunsj. Vi kunne vært mer effektive, men det trengte vi ikke!
Jeg synes det er koselig å bake lefser. Lefser er fint å ha i fryseren, og de er raske å tine hvis det kommer overraskende besøk. Det er ikke så mange som kan si at de har selvlagde tynnlefser i fryseren nå for tiden.
Har du lyst til å prøve, så er oppskriften som følger:
TYNNLEFSER
1 l kremfløte
1/2 l melk
ca 1,5 kg hvetemel
8 eggeplommer
Smøring:
1 kg meierismør
700 g sukker
Kok opp fløten. Tilsett ca 1/2 kg mel. Spe med melka slik at det blir en tjukk grøt. Avkjøl. For hurtig avkjøling kan du sette kjelen i kaldt vann.
Ha alt over i en stor bakebolle. Tilsett eggeplommene og rør til ei jevn røre. Tilsett melet vekselvis.
Kjevle ut leiven og stek dem på takke. Legg lefsene inn i et klede rett etter steking. Brett hver lefse til 1/4. Klipp lefsa jevn rundt kanten. Brett den ut igjen og smør halve lefsa. Hver lefse deles til slutt i 4 snipper.
Legg ønsket antall snipper i poser og frys dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar