Litt om meg
- Line
- Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.
søndag 21. november 2010
Lefser, tynne
I dag har jeg og ei venninne bakt lefser. Det er av slaget tynnlefser, klink, Numedalskling osv........ kjært barn har mange navn. Jeg kaller dem for tynnlefser.
Vi starta ca kl. 10.30 og var ferdige ca. 13.45. På den tiden lagde vi deigen, skravla mye, kjevla, stekte og smurte lefsene, og spiste lunsj. Vi kunne vært mer effektive, men det trengte vi ikke!
Jeg synes det er koselig å bake lefser. Lefser er fint å ha i fryseren, og de er raske å tine hvis det kommer overraskende besøk. Det er ikke så mange som kan si at de har selvlagde tynnlefser i fryseren nå for tiden.
Har du lyst til å prøve, så er oppskriften som følger:
TYNNLEFSER
1 l kremfløte
1/2 l melk
ca 1,5 kg hvetemel
8 eggeplommer
Smøring:
1 kg meierismør
700 g sukker
Kok opp fløten. Tilsett ca 1/2 kg mel. Spe med melka slik at det blir en tjukk grøt. Avkjøl. For hurtig avkjøling kan du sette kjelen i kaldt vann.
Ha alt over i en stor bakebolle. Tilsett eggeplommene og rør til ei jevn røre. Tilsett melet vekselvis.
Kjevle ut leiven og stek dem på takke. Legg lefsene inn i et klede rett etter steking. Brett hver lefse til 1/4. Klipp lefsa jevn rundt kanten. Brett den ut igjen og smør halve lefsa. Hver lefse deles til slutt i 4 snipper.
Legg ønsket antall snipper i poser og frys dem.
Etiketter:
Lefser,
Takkebakst
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar