I dag fikk jeg besøk til lunsj, så da bakte jeg rundstykker.
Gjesten synes de var veldig gode, og jeg lovte oppskrift her på bloggen.
RUNDSTYKKER
1 liter lunka vann
1 pose tørrgjær
4 ts salt
en dæsj matolje (jeg brukte rapsolje)
ca en kopp grovbakst mel
hvetemel til passe deig
Elt sammen deigen og la den heve i minst 1/2 time. Tøm deigen ut på benken e.l. og kna den
godt. Deles i passe store klumper og rulles til rundstykker. Jeg fikk 32 stk i passe størrelse. Etterhev en god stund, og stek dem i 12 min. ved 250 grader.
Kos deg med rundstykker!
RUNDSTYKKER
1 liter lunka vann
1 pose tørrgjær
4 ts salt
en dæsj matolje (jeg brukte rapsolje)
ca en kopp grovbakst mel
hvetemel til passe deig
Elt sammen deigen og la den heve i minst 1/2 time. Tøm deigen ut på benken e.l. og kna den
godt. Deles i passe store klumper og rulles til rundstykker. Jeg fikk 32 stk i passe størrelse. Etterhev en god stund, og stek dem i 12 min. ved 250 grader.
Kos deg med rundstykker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar