Disse knekkebrødene er kjempegode! Du bør prøve å lage dem. Her er oppskriften:
KNEKKEBRØD
2 dl kruskakli
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl grovmalt rugmel
2 ts salt
7 dl vann
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl grovmalt rugmel
2 ts salt
7 dl vann
Bland alt i en bolle og la det stå og svelle i 15 min. Smør røren utover to stekeplater i et så tynt lag som mulig. Jeg pleier å spraye stekeplatene med bakefett, men bakepapir kan brukes. Sett det ene brettet nederst og det andre brettet omtrent ved midten. Stekes ved 180 grader i ca 1 time. Ta ut brettene etter 10 min og skjær dem i ønsket størrelse med en kniv eller et pizzahjul. Stek dem i 20 min til.Husk å slippe ut damp underveis i hele steketiden. Bytt om på brettene og stek de i 30 min. Hvis de ikke har blitt harde/sprø, så la de stå litt til. Jeg har skrudd av ovnen og latt dem stå inni til ovnen har blitt kald. Da har de blitt sprø.
Oppbevar knekkebrødene i en tett boks! Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar