Jeg har funnet en oppskrift på franske flutes (eller baguetter om du vil). Disse er utrolig gode og superlette å lage. De er en hit her hos oss, og de er like gode etter en tur i fryseren! Prøv selv!
FRANSKE FLUTES
FRANSKE FLUTES
1 liter kaldt vann
4 ts salt
30 g fersk gjær
1,5 kg hvetemel
Rør ut gjæren i litt av vannet og bland til slutt alt til en kittaktig deig. Sett deigen i kjøleskapet, eller på et kaldt sted. La den kaldheve i 6 timer. Tøm deigen forsiktig ut på melete bakebord/benk. Ikke kna deigen, for vi vil bevare hevingen. Form den forsiktig til et rektangel, og del den opp i 6-7 emner. Snurr hver av dem i mye mel og legg dem over på bakepapirkledd plate. La dem hvile i minst 45 min. Stekes ved 270 grader i 8 min. Prøv deg frem, de skal være gyllenbrune. Stekes de for lenge blir de tørre. Kan godt fryses, og er kjempe gode som tilbehør til suppe, gryter, eggerøre og spekemat, eller alene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar