Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 28. desember 2014

Konfirmasjonskake

Jeg var i konfirmasjon i vår og hjalp konfirmanten med kaken hennes. Hun er glad i sang og musikk så det ble en G-nøkkel av blomster og blader.

Jeg bruker samme oppskrift som alltid:

Marsipankake

Bunn:

4 egg
200 g sukker
2 ss kaldt vann
100 g hvetemel
100 g potetmel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker


Pisk egg, sukker og vann til eggedosis. Bland inn det tørre. Stekes nederst i ovnen ved 150-170 grader i 45 min.


Fyll:
1 boks vaniljekrem
5 eller 5 bokser kremfløte
Litt dronning sjokolade
1 glass jordbærsyltetøy
bananer
Marsipan (litt usikker på hvor mye jeg brukte, for jeg har noen klumper i fryseren. Kjøpte 5 kilo med hvit marsipan på lagerutsalget til Pals)
Litt pynt

Jeg deler kakebunnen i tre lag.Jeg legger bunnen på svampkaken på fatet og dynker med saft, så legger jeg ett lag med vaniljekrem og ett lag med vanlig krem oppå. Så rasper jeg sjokolade over kremen.

Nytt lag med kakebunn som dynkes. Ett lag med jordbærsyltetøy, ett lag med banan skjært i skiver, og ett lag med krem på toppen før jeg legger ferdig dynket kaketopp på.

Så smører jeg et lag med krem utover hele kaken slik at det dekker. Og deretter kjevler jeg ut marsipanlokket. For å unngå skrukker nede langs kanten på marsipanlokket, så passer du på å kjevle lokket en god del større enn det som trengs. Da klarer du å rette ut alle eventuelle skrukker, og det blir mye finere.

Til pynt bruker jeg royal icing som jeg sprøyter border med og limer fast blader og blomster med. Blomster som er sprøytet av royal icing og blader og roser av marsipan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar