Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 28. desember 2014

Det beste brødet du kan bake

Jeg fant oppskriften på dette brødet og tenkte umiddelbart at jeg måtte prøve det. Det har jeg ikke angret på. Du trenger bare å røre sammen deigen og den skal ikke knas! Litt tidkrevende men veldig enkelt.

Vi har omdøpt det til "hjertebrød" fordi vi har ei hjerteformet gryte som passer fint til denne oppskriften.


Oppskrift:

300 g hvetemel
125 g speltmel
3,5 dl vann
2 ts salt
0,5 ts gjær


Rør raskt sammen vel, vann, salt og gjær i en stor bolle. La den stå tildekket (med plast eller kjøkkenhåndkle) på kjøkkenbenken i 12-24 timer.

Ha godt med mel, hvetemel eller rugmel på benken. Hell deigen på melet. Brett den inn fra sidene og la deigen hvile mens du skrur på ovnen.

Ovnen skal varmes til 240 grader. Brødet skal stekes i en gryte (eller romertopf) som har lokk og som tåler høy varme. Sett gryten inn mens ovnen er kald.

Når ovnen er varm, ta ut gryten (det er veldig varmt!), ha i deigen, og sett på lokket før du setter gryten tilbake i ovnen. Du kan ha litt mel i bunnen på gryten hvis du er redd for at det svir seg fast. La det steke i 30 min. Ta av lokket og stek brødet i ca. 10-15 minutter til. Brødet skal ha en brun, gyllen skorpe.

Oppskriften bygger på Marit Røttingsnes Westlies variant fra boken Elsker deig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar