Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 19. februar 2012

Fastelavnsboller


I dag har vi laget boller her i huset. Jeg hadde invitert en venninne m/barn på bollebaking, og jeg fikk god hjelp med deigen.

Det ble laget både slange, snurrings, flette, ansikt og vanlige runde boller. Og etter hvert kom mennene våre, så da ble det boller både med og uten krem.

Noen flere lommetøfler


Jeg har flere par lommetøfler liggende som jeg ikke er helt ferdig med. Disse to parene har etterhvert blitt ferdig.

Det rosa paret er til yngstejenta. Hun bestilte ett par da eldstejenta fikk sine, synes nok det skulle være rettferdig dette her! Disse har jeg strikket uten montering. Jeg startet på vanlig måte, men da jeg skulle begynne på ribbestrikken plukket jeg opp masker på starten av tøffelen og strikket til ribbestrikken på den siden også. Deretter satte jeg alle maskene inn på strømpepinner og strikket ribbestrikken rundt og rundt til den var passe lang. For å ikke måtte sy tøffelen sammen i bunnen, masket jeg det hele sammen.

Jeg har aldri masket noe sammen før, så jeg måtte få hjelp her.

De røde tøfflene er med montering. På begge parene har jeg heklet fastmasker med hvitt garn, og sydd på knapper som jeg fant på Husfliden.

søndag 5. februar 2012

Aktivitetsdag med skinn som tema

Her lages det hull til å tre tråden
Rett farge på rett sted på stempelet
Trykke på skinnet



Ferdig trykt

Ferdige pulsvarmere

Klippe til sitteunderlag


Trykke på skinnet

Hvordan ble det?

Ferdig sitteunderlag

Klippe ut skinn til pose
Lage hull til tråden


Ferdig skinnpose
I dag har jeg og eldstejenta vært på barneklubben KAN. Det er Ringerike Husflidslag som arrangerer barnekurs. Det var skinndag, og hun har laget pulsvarmere, sitteunderlag og skinnpose. Hun var kjempefornøyd, og gleder seg til neste samling som er om en måned. Da er det brodering som står på programmet!

Vaniljekake

Her er en lettvint, og god, langpannekake. En kollega hadde med denne kaken på personalmøte i forrige uke, og i helgen har jeg laget den selv. Verdt å prøve!!!

VANILJEKAKE

250 g smør
1 l vaniljesaus
550 g sukker
3 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
800 g hvetemel


Smelt smøret og bland det med vaniljesausen. Bland dette med resten av ingrediensene. Hell røren over i en langpanne (smurt eller med bakepapir). Strø kanel og perlesukker på toppen. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 45 min. Jeg stekte kaken i bare 35 min. Da fikk jeg ikke noe røre på pinnen når jeg stakk i kaken. Kan nok stekes noe lenger, den var litt "deigete", men jeg liker at kakene ikke er stekt for lenge :O)


Sirilbrød

I dag har jeg bakt Sirilbrød. Dette brødet liker Siril, det har ikke hele korn eller frø, så derfor har det fått navnet "Sirilbrød".

Jeg lager en stor deig når jeg først baker, så jeg slipper å bake hver uke.  Denne oppskriften gir 9 brød.

SIRILBRØD
4 l lunkent vann
2 pk tørrgjær
16 ts salt
ca. 1 kopp rapsolje
1 kg grovbakst mel
ca 4 1/4 kg hvetemel (inkl. det jeg bruker til utbaking)


Jeg putter ingrediensene etter tur, slik det står i oppskriften, opp i bakebollen. Hvetemelet tilsetter jeg litt etter litt etter som jeg knar deigen. Jeg lager forholdsvis løs deig.


Siden jeg ikke har 9 brødformer, stekte jeg fire av brødene side om side i langpanna. Jeg putter brødene i former før jeg hever dem. Deretter lar jeg brødene heve på benken i ca en time (de som stekes sist, heves selvfølgelig lenger enn de som stekes først), og så steker jeg dem etter tur. På 200 grader nederst i ovnen.

Langpanne-brødene stekte i 70 min, og de andre i 60 min.

onsdag 1. februar 2012

Selvlaget pinnekjøtt-middag

Nå har vi endelig erklært pinnekjøttet vårt ferdig. Det har hengt på loftet lenge, og jeg ble litt skuffet da jeg ikke kunne tilberede det til julemiddagen. Men nå har vi tatt det ned, skjært det opp og frosset det vi ikke skulle spise.

Vi har laget pinnekjøtt av både lam og hjort. I går hadde vi den første pinnekjøtt-middagen, og vi tok pinnekjøtt av lam.

Først vannet vi pinnekjøttet i 1 døgn. Det var maks tid. Hadde det ligget i vann lenger, ville det ha mistet for mye av saltet. Deretter dampet det i kjele med rist i 3 timer. Jeg legger det over i langpanne og setter det inn i stekovnen på 200 grader i 15 min. Da synes det jeg blir veldig godt :O)

Som tilbehør bruker vi dampepølse, kålrabistappe med gulrøtter og poteter.


Vi er veldig fornøyde med vårt hjemmelagde pinnekjøtt. Det var veldig mørt, passe salt, og rett og slett en suksess!!!!  Nam, nam!

Flere vindvotter

Yngstejenta blir fort kald på hendene. Nå har jeg sydd vindvotter i beavernylon til henne. Desverre hjalp det ikke så mye, hun er fortsatt kald på hendene, så der må vi finne på en annen løsning.

Jeg fikk endelig sydd noen par til meg selv også. Det ble ett par røde i beavernylon, og ett par svarte i poplin. Så nå kan jeg ha ett par hjemme og ett par i barnehagen.

Vindvotter til dame i poplin

Vindvotter i beavernylon til barn str. 2-3 år og til dame

Yngstejenta vil gjerne sitte på fanget når jeg syr.
Hun har tatt på seg jobben med å ta bort knappenålene.