Litt om meg

Bildet mitt
Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.

søndag 13. september 2015

Rundstykker uten heving

RUNDSTYKKER UTEN HEVING

2 ss smør
4 dl melk eller vann
1 ts salt
1 pk tørrgjær
8 dl hvetemel
1 egg til pensling
Valmuefrø el lignende

Smelt smøret og rør inn melk/vann til det er fingervarmt. Bland dette med alt det tørre, og elt det godt i bollen.
Kjevle ut deigen til et rektangel. Brett den ene langsiden inn mot midten og legg den andre langsiden oppå. Skjær leiven opp i 8 like biter og legg dem på et stekebrett. Pensle med egg og strø på valmuefrø, sesamfrø ev andre valgfrie frø. Sett rundsykkene inn i kald ovn. Sett ovnen på 225 grader og stek i 20 min.

Lykke til!

10 kommentarer:

  1. Beste rundstykkene jeg noen gang har smakt ��

    SvarSlett
  2. De raskeste og beste rundstykkene jeg har smakt.Luftige,gode på smak alt i alt 2 👍👍opp.

    SvarSlett
  3. Så utrolig lettvint og gode rundstykker.

    SvarSlett
  4. Kan man doble denne uten å doble gjæret?

    SvarSlett
  5. Veldig gode! Men syntes ikke de hevet så mye.. hva kan jeg ha gjort feil?😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis du bruker tørrgjær så må vannet/melka være litt varmere enn fingervarmt. Ellers vil gjæra ikke heve.

      Slett
  6. De ble nydelige! Småen laget seg en frokost pizza av sin del deig, med stor suksess:)

    SvarSlett