RUNDSTYKKER UTEN HEVING
2 ss smør
4 dl melk eller vann
1 ts salt
1 pk tørrgjær
8 dl hvetemel
1 egg til pensling
Valmuefrø el lignende
Smelt smøret og rør inn melk/vann til det er fingervarmt. Bland dette med alt det tørre, og elt det godt i bollen.
Kjevle ut deigen til et rektangel. Brett den ene langsiden inn mot midten og legg den andre langsiden oppå. Skjær leiven opp i 8 like biter og legg dem på et stekebrett. Pensle med egg og strø på valmuefrø, sesamfrø ev andre valgfrie frø. Sett rundsykkene inn i kald ovn. Sett ovnen på 225 grader og stek i 20 min.
Lykke til!
Litt om meg
- Line
- Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og jobber daglig med barn. Ellers er mine interesser håndarbeid, veving, søm, bakst og litt jakt. Det hender stadig at jeg vil prøve meg på nye ting, og da gjør jeg det. Jeg er med og driver en barneklubb i den lokale Husflidsforeningen og der får jeg stadig høre om og prøve meg på nye teknikker. Jeg er gift og sammen har jeg og mannen min eldstejenta og yngstejenta. Mannen min er svært interessert i jakt, og noe av dette har smittet over på meg. Derfor har vi også hund.
søndag 13. september 2015
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Beste rundstykkene jeg noen gang har smakt ��
SvarSlettDe raskeste og beste rundstykkene jeg har smakt.Luftige,gode på smak alt i alt 2 👍👍opp.
SvarSlettSå utrolig lettvint og gode rundstykker.
SvarSlettKan man doble denne uten å doble gjæret?
SvarSlettJepp!
SlettKan Mn bruke fersk gjær?
SvarSlettSå klart!
SlettVeldig gode! Men syntes ikke de hevet så mye.. hva kan jeg ha gjort feil?😊
SvarSlettHvis du bruker tørrgjær så må vannet/melka være litt varmere enn fingervarmt. Ellers vil gjæra ikke heve.
SlettDe ble nydelige! Småen laget seg en frokost pizza av sin del deig, med stor suksess:)
SvarSlett