For noen uker siden fikk vi en del epler i hus. Da ble det laget eplemos og eplekaker. Jeg og mannen tok skikkelig i, og vi lagde 4 stk. En i langpanna, en vanlig rund springform, en hjertekake og en liten rektangulær (på størrelse med vanlig springform). Fint å ha i fryseren til passende anledninger!
EPLEKAKE
200 g hvetemel
100 g margarin
125 g sukker
1 egg
1 ts bakepulver
epler
sukker
kanel
200 g hvetemel
100 g margarin
125 g sukker
1 egg
1 ts bakepulver
epler
sukker
kanel
Smuldre mel og margarin. Kna inn (eller bland med kjøkkenmaskin) sukker, egg og bakepulver. Deigen skal bli klissete. Fordel den jevnt utover i bunnen av formen. Skrell eplene og fjern kjernhuset. Skjær dem i små båter og stikk dem ned i kaken. Strø sukker og kanel over.
Stek kaken nederst i ovnen på 225 grader i 30 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar