For noen år siden fikk jeg oppskriften av ei venninne, og en kan jo spørre seg om det virkelig er den originale oppskriften. Det er oppskrift på en stor deig, så sånn sett kan det jo passe, men det er andre som også har oppskriften på "Coopenhorn", og oppskriftene er ikke like, så det er ikke godt å si hvem som sitter på "skatten"!
I går fikk jeg besøk av ei god venninne som fortsatt bor i Stryn. Og da passet det godt å bake "Coopenhorn". Jeg pleier å halvere deigen, for det er en bedre porsjon å jobbe med. Hvis det er noen andre som vil prøve seg på "Coopenhorn" så er oppskriften slik:
"Coopenhorn"
2 l melk
250 g margarin
2 pk fersk gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
10 ss sukker
2 egg
3 kg hvetemel
Etter heving kjevles deien ut og formes til horn. Jeg penslet ca halvparten av horna med vann og strødde sesamfrø på.
Stekes på 225 grader i ca 12 min.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar